4 redenen om samen te sporten

Bij Lifestyle Fitness zijn we een grote fan van ‘samen sporten’. We geven onze leden daarom ook de kans om vrienden mee te nemen, omdat we weten wat de voordelen van ‘samen sporten’ zijn op het behalen van je uiteindelijke doel.

Als je liever alleen sport kunnen deze 4 redenen om samen te sporten je misschien toch motiveren om eens een vriend, vriendin, familie of je partner mee te nemen.

De motivatie is groter.
De motivatie is een stuk groter als je samen sport dan wanneer je dit alleen doet. Je hebt namelijk een gezonde ‘sociale druk’. Door met iemand samen te sporten, zorg je ervoor dat de kans kleiner wordt dat je vroegtijdig afhaakt.
Je wordt uitgedaagd.
Je gaat samen met jouw sportmaatje de uitdaging aan om zo goed mogelijk te presteren en uiteraard wil je je niet laten kennen. Je zal dus sneller een tandje bijsteken. Daag elkaar en vooral jezelf uit. De verliezer, die moet natuurlijk trakteren. Zo blijf je op een speelse wijze werken aan je niveau en krijg je meer voldoening.
Eindelijk wat quality time met je vrienden.
Een drukke agenda gaat echter vaak ten koste van de sociale contacten. Het is meteen een kans om vrienden op een regelmatige basis te zien. Een uurtje samen sporten kan juist genoeg tijd zijn om met je vrienden bij te praten.
De tijd gaat sneller.
Als je met twee sport, maak je vaak meer plezier.
En als het leuk is, vliegt de tijd voorbij!
Belangrijke tip! Kies een sport die jullie allebei echt leuk vinden.