Beginnen met hardlopen

Beginnen met hardlopen: (Fitmet)Lien legt uit!Lien Robberechts

Ken jij ze? Die mensen die je elegant voorbij schieten als je een wandelingetje maakt? Licht en luchtig lopen alsof ze op wolkjes lijken te huppelen! Elegant, alsof het geen enkele moeite kost om zover en zo snel te lopen… Heel af en toe geloof ik dat één van hen ben, maar enkele seconden later besef ik dan weer dat hardlopen moeilijk blijft! Je moet vechten voor elke kilometer en zeker in het begin kan dat stevig zijn! Gelukkig geef ik je graag enkele tips om aan deze prachtige sport te beginnen! Loop ook jij een blokje mee?

Geen sport die zo goed is voor de lijn en die je hoofd zo leeg maakt als (hard)lopen! Geen wonder dat zoveel mensen ermee beginnen! Jij kan dat ook: voor je het weet ben je door het virus gebeten. Maar hoe begin je nu precies? Simpel: hardlopen is de eenvoudigste sport ter wereld. Je trekt je schoenen aan, liefst ook wat sportkledij en vertrekt. Loop in het begin niet te hard van stapel: wissel lopen af met wandelen tot je vlot een half uurtje aan een stuk kan lopen. Ga pas daarna verder met je opbouw tot langere afstanden. Dat kan best een paar maanden duren…
Goed, we zijn vertrokken. Maar wat doe je in godsnaam onderweg gedurende dat halfuur? Hoe hou je jezelf bezig? Er zijn mensen die graag met muziek lopen: een oppeppende play-list met je favoriete up-beat songs werkt voor mij het beste! Soms loop ik voor mijn trainingen echter in de Life-Stylefitness en laat ik me verrassen door de lokale muziekkeuze of kijk ik enkele afleveringen van mijn favoriete serie op de loopband! Nog beter dan muziek helpt bij mij een babbeltje met collega’s: spreek een medeloper onderweg of naast je op de loopband aan en voor je het weet, ben je alweer aan de finish! Geef elkaar gerust een schouderklopje na afloop!
Beloningen zoals schouderklopjes zijn fijn, maar nog leuker is het om jezelf iets te beloven wat je echt wil hebben. Voor het eerst 5 kilometer gehaald of misschien een persoonlijk record gebroken? Verwen jezelf na afloop lekker met een mooie nieuwe sportoutfit! Zelfs tijdens het zweten kan je er immers lekker fabulous uitzien! Investeer wel van bij aanvang in een goed paar loopschoenen: zo kan je veel blessures voorkomen!
Naast beloningen kunnen ook concrete doelen je motiveren! Zie jij jezelf al over de finish komen in je eerste wedstrijd, aangemoedigd door vrienden en vriendinnen? Of misschien zelfs met de dochter of zoonlief in de armen? Jij kan dat! Niet aan twijfelen, maar gewoon inschrijven! Je zal merken dat je meteen een pak gemotiveerd bent door een doel dat je zo voor je kan zien! Je mag je plannen gerust ook aan je hele omgeving verkondigen: zo zorgt de extra sociale druk er zeker voor dat jij er volledig voor gaat!
Ik merkte daarnet al op dat ik buitentrainingen graag afwissel met trainingen op de loopband. Ook tijdens de zomer blijf ik dit afwisselen. Het ligt dus niet (altijd) aan het prachtige Belgische weer dat ik voor dit soort trainingen kies. Je gewrichten en spieren worden op de loopband een pak minder belast, wat dit soort trainingen toch wel erg voordelig maakt! Daarnaast is het voor de zogenaamde intervaltrainingen (waar je intens en minder intens lopen afwisselt) erg handig om exact te zien hoe snel je loopt of wandelt! Ook heuveltjes kan je met de moderne technologie van Life Style Fitness in je training verwerken. Zeker iets om uit te testen dus!
Geen enorme fan van lange afstanden? Dat is heel begrijpelijk: zelfs de meest doorwinterde hardlopers vragen zich tijdens zo’n tochten wel eens af waar ze mee bezig zijn. Een fijne optie voor jou kan dan zijn om al lopend naar onze vestigingen te komen! Zo ben je meteen opgewarmd om aan de rest van je training te beginnen.
Ben je echt geen hardloper? Dat is ook geen schande! Sporten hou je het best vol als je iets doet wat je graag doet! Misschien liggen groepslessen zoals aquabike, yoga of bodypump jou een pak meer? Of is krachttraining echt jouw passie? In the end draait het erom dat we in beweging zijn en met een ontspannen lichaam en geest het leven tegemoet gaan!


START NU!


We helpen je daarbij graag met onze gratis dagpas. Makkelijker kan niemand het maken! Wil je meer weten of je aanmelden voor deze dagpas? Vul je gegevens in en verzend. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

GRATIS DAGPAS

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.