Goede begeleiding – optimale resultaten

Tegenwoordig hebben sommigen thuis hun eigen fitnesscentrum: met wat YouTubefilmpjes, gewichten en misschien zelfs een opblaasbal gaan ze aan de slag. Ze ontwikkelen hun eigen training, maar geeft dit soort do-it-yourself workout wel hetzelfde resultaat als optimale begeleiding? Wij zetten graag enkele redenen om een rijtje om uit jouw comfort zone te stappen!

September komt eraan… Het leven begint stilaan weer in haar normale ritme te vallen. Binnenkort zitten de kinderen weer op school en zijn ook de files weer dagelijkse kost. Op zo’n moment is het eenvoudig om te kiezen voor een snelle training terwijl je met een half oog naar je favoriete serie kijkt. Yogamatje uitrollen, YouTubefilmpje erbij en sporten maar. Als jij aan het einde van de dag (of misschien in de vroege ochtend) voor deze activiteit de energie vindt, is dat geweldig!

Tegelijk willen wij ervoor pleiten om regelmatig je normale sportroutine te doorbreken door bijvoorbeeld eens een groepsles bij LifeStyle Fitness te volgen of wat aan krachttraining te doen op onze moderne toestellen. Het is namelijk zo dat regelmatige afwisseling het lichaam en de spieren prikkelt en veel mooiere en snellere resultaten zal laten zien. Thuis verval je toch snel in hetzelfde rondje oefeningen, kies je voor hetzelfde filmpje of ga je misschien net niet tot op de grens van wat je aankan! Wij dagen je graag uit door je steeds de nieuwste trends te leren kennen!

Misschien laat jij je omgekeerd net te veel door bepaalde trends meeslepen: je voert een oefening uit die je met foto’s in je favoriete magazine gespot hebt. Wat je niet weet, is dat je houding hierbij eigenlijk toch niet volledig de juiste is, waardoor resultaten uitblijven of je ronduit geblesseerd geraakt. Wat als het niet bij een aangename vorm van spierpijn blijft, maar echt je normale leven en bewegingen gaat verhinderen? Bij LifeStyle Fitness staan we steeds klaar met een goede uitleg bij elk toestel of om jouw lichaamshouding bij bepaalde workout sessies te verbeteren. Toch iets te ver gegaan? In de meeste vestigingen vind je naast de fitnessapparatuur ook relaxatiemogelijkheden zoals de sauna of zelfs een zwembad om jouw vermoeide spieren wat rust te gunnen.

Progressie, daar doe je het allemaal voor! Je streeft ernaar en het houdt je gemotiveerd. Maar wat als je die getalletjes op de weegschaal maar niet ziet zakken? Wat als je die strakke jeans toch niet beter dicht krijgt dan twee maanden geleden? Ben je er dan helemaal niet op vooruit gegaan? Dat kan je alleen maar bepalen als je weet waar je gestart bent. Misschien is je conditie er wel sterk op vooruit gegaan? Of heb je spiermassa aangekweekt, resultaat dat op een gewone weegschaal niet altijd zichtbaar is! Meten en blijven meten is de boodschap!

Tot slot mag je nog het doorzettingsvermogen van een olympisch atleet hebben: je sportschoenen aantrekken na een lange dag op het werk, is voor iedereen een uitdaging! Dat gaat een pak gemakkelijker als je er niet onderuit kan… Spreek met vriendinnen af voor een lesje Bodypump waardoor je heel wat verontwaardigde sms’jes kan verwachten als je niet meegaat. Of las na het sporten een bijbabbelmoment in de sauna in, waar je zo naar uitkijkt dat je de sportsessie ervoor zonder problemen doorknalt. Wij verwelkomen je alvast met de glimlach! De zomer is dan niet meer in het vooruitzicht: ook in de strakke najaarsjurkjes zien wij er graag op ons best uit.