De nieuwe sporthype: U-Bound

Al wie mij kent van in de middelbare school (en dan meer bepaald de turnles) fronst vast nog steeds de wenkbrauwen bij het zien van de naam van deze blog. Lien? Fit? Hmmfff. Terecht! Naast lopen ben ik eigenlijk niet zo goed in de meeste sporten… Ik kan geen handenstad, trap de bal gegarandeerd in eigen goal en scoor bij verspringen zonder twijfel -5 meter. Toch laat ik mij regelmatig verleiden tot een try-out van nieuwe sporten… Zoals U-bound!

Ondertussen ligt Halloween alweer even achter ons, maar op 25 oktober ging ik samen met Lauren richting Life Style Fitness in Sint-Katelijne Waver voor een bijzonder lesje U-bound. U watte? Dat dacht ik ook inderdaad!

“Ubound is een intensieve cardiotraining op trampolines. Deze nieuwe sporthype is een eenvoudige, leuke en efficiënte manier om aan jouw fit lichaam en gezondheid te werken. De leuke choreografieën zorgen voor een pittige workout.”

Enkele YouTubefilmpjes later besloot ik dat dit echt wel iets voor mij was, mijn aangeboren onhandigheid daar gelaten! Als kind was ik op communiefeestjes namelijk de eerste om op de trampoline en het springkasteel te staan, na een heerlijke overdosis suiker in de vorm van ijslammetjes, cola en meters stokbrood met kruidenboter! Ondertussen zijn zowel die sugarrush als die uurtjes op de trampoline iets minder gemakkelijk te verantwoorden. Zou U-bound daarvoor de oplossing kunnen bieden?

Deze eerste les U-bound was ook meteen erg bijzonder: vanwege de periode van het jaar ging het om Zombie-bound. En dat hebben we geweten! Toegekomen in het groepslokaal spotten we meteen enkele medeheksen, bebloede vampiers en mad hatters. De ietwat ongemakkelijke sportoutfits zijn echter geen reden om er niet in te vliegen! De eerste tien minuten van de les begint lerares Jessica met een opwarming. Gelukkig! Zelfs Jumping Jacks voelen een beetje ongemakkelijk bij aanvang…

De onwennigheid met de trampoline verdwijnt bij mij heel snel en tegen het tweede nummer zit ik helemaal in da vibe. Mijn pasjes kloppen lang niet altijd (ongeveer 80 procent van de tijd zit ik ernaast), maar ik spring wel vrolijk mee en werk me stevig in het zweet! Het leukste? Nobody cares. In tegenstelling tot bij gewone danslessen voel ik me niet uit de boot vallen want door het bounce effect zit iedereen er af en toe een beetje naast! Het gaat hier echt om de fun en samen sporten en niet om een correcte choreografie. Mijn soort groepsles!