Ben jij ook net gestart met fitnessen bij LSF?

Lees hier de ervaring van Febe, nieuw lid van LSF Aarschot:

“Het is al augustus!” Het is een opmerkzame vriendin die me met mijn neus op de feiten drukt. Ongeveer een half jaar geleden maakte ik één goed voornemen: terug gaan fitnessen. Hoewel ik altijd redelijk sportief geweest ben, ruilde ik sporten steeds vaker in voor andere activiteiten tijdens mijn studentenjaren. De gevolgen daarvan werden helaas steeds duidelijker op de weegschaal. Vorig jaar maakte ik komaf met mijn studentenvetjes en was ik vastberaden om sportiever en gezonder te leven. En waar kan je dat beter doen dan in de fitness? Toch blijkt de stap naar de fitness voor veel mensen erg groot te zijn. Ook voor mij. Maar het was tijd om daar verandering in te brengen.

En zo gezegd, zo gedaan. Nadat alle fitnesscentra uit de buurt grondig gescreend en gekeurd werden, besloot ik dat Life Style Fitness het best bij mij past. Vooral hun persoonlijke aanpak en hun aangepaste fitnessprogramma’s trokken onmiddellijk mijn aandacht. En zeg nu zelf met de slogan “Make fitness your lifestyle” kan het toch gewoon niet mislopen?

Fitness gekozen: check. Nu was de moeilijkste fase aangebroken. Ik zou voor het eerst in bijna vier jaar opnieuw een fitnesscentrum binnenstappen. Met klamme handen en een bang hartje deed ik de deur van de fitness open, de deur naar een nieuwe levensstijl. Gelukkig werd ik meteen heel hartelijk ontvangen door het vriendelijke personeel van Life Style Fitness. Een conditietest en een persoonlijk gesprek later besloot de trainer dat eGym voor mij de perfecte manier is om mijn spieren te trainen en mijn conditie te verbeteren. Na de fijne babbel voelde ik me gemotiveerd om 100% voor mijn doel te gaan.

“Maar eGym, wat is dat eigenlijk voor een beest?” Mijn fitnesstrainer legde het me met veel plezier uit. Bij eGym zijn er acht volautomatische toestellen in een cirkel geplaatst. Een trainer van Life Style Fitness stelt alle toestellen af op basis van je persoonlijke gegevens. Elke oefening is dus volledig op maat gemaakt. Op die manier kan iedereen volgens zijn eigen kracht en gewicht trainen en is de kans op blessures bijna onmogelijk. Bovendien focust elke toestel op een andere spiergroep, waardoor bijna al je spieren onderhanden genomen worden in de eGym-cirkel. Tijdens de uitvoering van elke oefening moet je ervoor zorgen dat een balletje tussen twee lijnen blijft. Als dat lukt, voer je de oefening perfect uit. Zo zal je nooit een verkeerde beweging maken. Het is de bedoeling dat je elk oefening tweemaal uitvoert en de eGym-cirkel twee keer volledig aflegt. Alle oefeningen duren slechts één minuut, maar het resultaat is enorm. Dankzij de eGym-cirkel kan iedereen in een halfuurtje een complete workout afwerken. Je traint dus snel, veilig en heel eenvoudig!

Momenteel ben ik een kleine maand aan het fitnessen en ik merk nu al dat mijn lichaam veel steviger geworden is en dat ik meer kracht aan het krijgen ben. Dankzij mijn aangepaste programma voel ik me fitter, energieker en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Fitness is voor mij een echte uitlaatklep geworden. Ik begin me weer goed in mijn vel te voelen. En dat ik weer in dat ene kleedje dat ik twee jaar geleden kocht pas, is mooi meegenomen, toch?

Tot in de Life Style Fitness dan? 😉