Waarom je suiker moet verbannen?

Vandaag tackelen we een verslaving die velen van ons teistert, namelijk suiker. In de media verschijnt steeds meer documentatie over onderzoeken die uitwijzen dat suiker ongezonder is dan we voorheen dachten. Er komen ook steeds meer suikervervangers op de markt. Kunnen we die vertrouwen? Moeten we afscheid nemen van het zoete genot of zijn er alternatieven?

Suikers behoren tot de koolhydraten. Koolhydraten komen in grote hoeveelheden in voeding voor en spelen een belangrijke rol als energiebron of als voedingsvezel.

Steeds meer fabrikanten brengen zogenaamde suikervervangers op de markt. Deze zouden gezonder zijn dan gewone tafelsuiker. Helaas lijken de meeste gewoon op ‘gewone’ suiker.
Ze leveren ongeveer evenveel calorieën en ook de verhoudingen van de suikers is gelijk.
De maximale hoeveelheid toegevoegde suiker die je op een dag binnen mag krijgen, is ongeveer 25 gram. Probeer hieronder te blijven en gebruik zoveel mogelijk natuurlijke suikers.

Hier zijn onze top drie veilige zoetstoffen :

1. Stevia Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt verkregen uit de steviaplant. Deze is tussen de 200 tot 300 keer zoeter dan suiker en levert geen calorieën.

2. Honing Hoewel de verhouding glucose/fructose in honing gelijk is aan die van tafelsuiker, bevat honing minder calorieën. Kies wel altijd voor de biologische variant.

3. Kokossuiker
Deze suiker wordt gewonnen uit kokosnootnectar van de kokosnootbloem. Het lijkt op bruine suiker, maar heeft een andere nasmaak. Het heeft dezelfde eigenschappen als tafelsuiker en kan dus op dezelfde manier gebruikt worden. Let op, dit is nog steeds suiker!
Streef naar een voedingsritme waar je suiker zoveel mogelijk weg laat! Kies ook hier steeds voor de biologische variant.

Nu willen wij van jou horen! Welke zoetstoffen gebruik jij? Vertel het ons in de comments!

Vond je deze video leuk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en deel het met al je vrienden!
En als je nog meer goede info wilt om je training te ondersteunen kijk dan op www.lifestylefitness.be Heb je vragen? Mail dan naar…. of maak een afspraak met een coach!