Waarom sauna bij een gezonde levensstijl hoort

Bij Lifestyle fitness geloven we dat welzijn een veelomvattend begrip is. We willen je aansporen om niet enkel sport, maar ook gezonde voeding en lichamelijke en geestelijke ontspanning op te nemen in je dagelijkse leven. We hopen dat gezondheid niet iets is waar je maar twee of drie keer per week aan werkt als je naar één van onze clubs komt, maar dat je er je levensstijl van maakt. Daarom hebben wij in bijna alle clubs een wellness faciliteit ingebouwd, zodat je na je gezond in te spannen je ook gezond kan ontspannen.Wij zetten de vijf voordelen van regelmatig saunabezoek op een rijtje.

In de sauna wordt de lichaamstemperatuur verhoogd tot een soort van kunstmatige koorts van 39°C. Hierbij zweet het lichaam met als doel warmte te laten verdwijnen. Dit proces heeft veel positieve gevolgen voor het lichaam.

  1. De sauna zorgt voor een beter afweersysteem. Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt waardoor het lichaam beter bestand is tegen ziektekiemen.
  2. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de sauna erg gezond is voor de luchtwegen.
  3. De sauna vertraagt de veroudering van de huid. Omdat de bloedvaten wijder en flexibeler worden, gaat er meer bloed naar de huid. Zo word je huid voorzien van meer voedingsstoffen. Ook de poriën gaan meer openstaan en door het zweten wordt je huid diep gereinigd.
  4. Spieren ontspannen wanneer er na de sauna een koud bad volgt: verlaging van de bloeddruk en verbetering van de bloedcirculatie zijn slechts twee van de vele voordelen voor het lichaam.
  5. Een kwartiertje in de sauna is de manier bij uitstek om te ontstressen en te relaxen. In de sauna kan je tot jezelf komen en even ontsnappen aan de drukte.

Saunagebruik zorgt ook voor een diepere slaap door het vrijkomen van endorfines.

Nu willen wij van jou horen! Wat versta jij onder ‘welzijn’ ? En hoe ontspan jij na een keiharde workout?
Vertel het ons in de comments op Facebook!